2012. április 1., vasárnap

Zsebes karaj



  • 1,5 kg karaj csont nélkül
  • 10-12 szelet bacon szalonna
  • 10-12 szelet gépsonka
  • 10-12 szelet sajt (Kb. akkora, mint a hús szelet fele)
  • kakukkfű
  • majoranna
  • medvehagyma
  • olíva olaj
  •  só
  • vaj

A húst el kezdjük szeletelni, de nem vágjuk át alul.
A fűszereket, a sót az olajjal elkeverjük, és a hússzeletek között bekenjük. Hűtőbe tesszük pár órára, akár egy éjszakára is.
A minden szelet sajtot becsomagoljunk egy szelet  gépsonkába, körbetekerjük egy szelet baconnal és minden hús szelet közé dugunk egy "csomagot".
Mikor kész, zsineggel hosszában át kötjük a húst.
Tepsi aljába pici vizet öntünk, beletesszük a húst, a tetejét megszórjuk vaj darabkákkal és  először fólia alatt sütjük, majd mikor puha, levesszük a fóliát és megpirítjuk.

Hidegen, a hús sarkától kezdve srégen szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések: