2010. október 14., csütörtök

Banánnal töltött csirkemell karamellizált gyümölcsökkel

A Vacsoracsatában láttam, mikor Keresztes Ildikó készítette. Már akkor nagyon tetszett, de a hétvégén a kolleganőm is megcsinálta, és a lányomnak nagyon ízlett. Így ma én is megcsináltam.
  • 2 csirkemell
  • 4 banán
  • bacon szalonna
  • 1 dl tejszín
A csirkemelleket félbe vágtam, kicsit klopfoltam, besóztam, borsoztam. Mindegyikbe egy fél banánt csavartam, majd bacon szalonnába csomagoltam. Egy tepsit vékonyan bekentem olívaolajjal, beletettem a csirkemelleket, és meglocsoltam a tejszínnel. 200 fokos sütben pirosra sütöttem. Közben elkészítettem a gyümölcsöket:
  • 1 nektarin
  • 3 szem szilva
  • 1 marék szőlő
  • 1 narancs (fele a hártyáitól megtisztítva, másik fele kifacsarva)
  • 1 alma
  • 6 dkg cukor
  • 1 kiskanál vaj
Egy serpenyőben a cukrot megolvasztottam, mikor aranybarna volt bele dobtam a vajat. Az egyformára vágott gyümölcsöt rádobtam, gyorsan összekevertem, és rá öntöttem a kifacsart narancs levét. Kis ideig forraltam, amíg a gyümölcsök kicsit megpuhultak.

Párolt, petrezselymes rizst adtam mellé.

1 megjegyzés:

Nelli írta...

Szia Snöcy!
Ma Gizinél láttam ezt a recit.Nagyon finom lehet.El fogom készíteni.