2010. május 14., péntek

Fetás pogácsa

A Harmonet oldalán találtam ezt a receptet, kicsit módoítottam rajta.
  • 25 dkg fetasajt,
  • 25 dkg teljeskiőrlésű liszt,
  • 12,5 dkg sima liszt
  • 12,5 dkg rétes liszt
  • 1/2 kocka friss élesztő,
  • 10 dkg vaj,
  • 1 tk. só,
  • 1 ek. tejföl,
  • 2 ek. natúr joghurt
  • 1 tojás a tetejére
  • tetejére reszelt sajt, lenmag, tökmag

A liszthez hozzákeverem az élesztőt, a sót és belemorzsolom a fetát. Ezután hozzákeverem a tejfölt és a joghurtot, a puha vajat és összegyúrom. Ha szükség van rá akkor tejjel lehet még higítani! Fél óráig pihentetekm szobahőmérsékleten. 
Ezután ujjnyi vastagra kinyújtom , kiszaggatom, tojással megkenem, megszórom sajttal illetve magokkal.
15 percig pihentetem, majd 180 fokon meg sütöm .

Nincsenek megjegyzések: