2009. március 17., kedd

Csoki-sacher torta


Nagynéném 70. szülinapjára készült ez a torta.A felső rész sacher,mivel az az ünnepelt kedvence,az alsó rész csoki,mivel a vendégsereg meg azt szerette.

A Sacher:
  • 3 db tojás
  • 8 dkg puha vaj
  • 8 dkg cukor
  • 9 dkg csokoládé (min. 70%-os)
  • 1 csomag vanilliás cukor
  • 8 dkg finomliszt
  • ízlés szerint baracklekvár
  • a tetejére 10 dkg étcsoki
  • 1 evőkanál olaj

A vajat 5 dkg cukorral habosra keverjük,majd egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját,az olvasztott csokit. végül a lisztet. A tojások fehérjét a maradék 3 dkg cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a csokis masszába forgatjuk.

Egy kicsi torta formát kibélelünk sütőpapírral,beleöntjük a masszát, és 170 fokon megsütjük. Mikor megsült , ketté vágjuk, megkenjük a lekvárral. A tetejét is megkenjük lekvárral és hagyjuk megszáradni. A csokit gőz fölött az olajjal felolvasztjuk, és bevonjuk vele a tortát.

A csoki torta:

Piskóta:

  • 5 tojás
  • 5 kanál víz
  • 10 kanál cukor
  • 8 kanál liszt
  • 2 kanál cukrozatlan kakaó
  • pici sütőpor

A tojásokat és a vizet a cukorral habosra keverjük.Óvatosan belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet és sütőpapírral bélelt tortaformában 170 fokon megsütjük. 3 részre vágjuk,és megkenjük a krémmel. Kívülről is bekenjük vékonyan a tortát.

Krém:

  • 1 csomag csoki puding
  • 10 dkg ét csoki
  • 3 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 20 dkg puha vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaó

A pudingport 5 dkg cukorral sűrűre főzzük a 3 dl tejben, lehúzzuk a tűzről és azonnal belekeverjük a kockára tört csokit.Hűlni hagyjuk.

A vajat a porcukorral habosra keverjük,hozzá keverjük a kakaót, majd a kihűlt pudingot.

Először a sacher tortát borítottam marcipánnal, majd a csokisat is , és óvatosan egymás tetejére tettem.

6 megjegyzés:

Ottis írta...

Gyönyörű!

Névtelen írta...

Snöcy, ez isteni lehet, és még gyönyörű is!!

Megírnád, melyik hány centis torta lett?

Köszi!
Üdv
Nyestkutya :)

Limara írta...

Mesés! :))

Snöcy írta...

Köszi mindenkinek!

Nyesti!

Az alsó 22 cm-es torta ,a felső pedig kb 16-os.Azt állítható tortakarimában sütöttem és a legkissebbre olt állítva.

Névtelen írta...

Köszi!

Akkor számolgathatok bőszen, hogy miből mennyi kell hozzá, ha ezt a mesés csokitortát szeretném elkészíteni a 26-osomban... de sebaj, nem állok hadilábon a matekkal :)

Lehet, egy ilyen állítható tortaforma az én konyhámban is elférne, de még csak szívesből láttam, kerekből nem.

Nyesti

trinity írta...

Nagyon szép ünnepi torta!!!
Erre azt hiszem képtelen lennék-annyira tökéletes, ahogy a marcipánnal bevontad-ehhez kell a kézügyesség is! Grat!!!