Piskótához:
- 5 tojás
- 10 kanál cukor
- 5 kanál víz
- 9 kanál liszt
- 1 kanál kakaó
- fél csg sütőpor
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- 1/2 l meggylé
- 1 csg vaniliás pudingpor
- 6 dl Hulala
- 1 dl tej
- 2 csg habfixáló
A piskótához a tojásokat a cukorral és a vízzel habosra keverjük,majd óvatosan beleforgatjuk a kakóval és sütőporral elkevert lisztet.Sütőpapírral bélelt torta formába öntjük,és előmelegített sütőben 170 fokon megsütjük.HA kihűlt 3 részre vágjuk.
Közben a meggyet leszűrjük,a levét kiegészítjük fél literre és megfőzzük benne a pudingport.Pici rummal is ízesíthetjük,és ha nem elég édes a meggylé,kevés cukrot is tegyünk bele.
Belekeverjük a meggyet és hülni hagyjuk.
A tejszínt a tejjel kemény habbá verjük,menet közben belekeverjük a habfixálót.
Az első réteg piskótát megkenjük a meggyes krémmel,majd a tetejére tejszínt kenünk.Rátesszük a következő piskóta lapot,arra is meggyes krém,majd tejszin kerül.Az utolsó piskóta lapot is a tetejére tesszük,bevonjuk tejszinnel és díszítjük kedvünk szerint.
1 megjegyzés:
finoooom
Megjegyzés küldése