2009. január 27., kedd

Dinsztelt marha



  • 10 kisebb vagy 5 nagyobb szelet sovány marha hús
  • 10 dkg bacon szalonna
  • 30 dkg gomba
  • 2 szikkadt zsemle
  • 1 főtt tojás
  • 1 nyers tojás
  • petrezselyem
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3 duci gerezd fokhagyma
  • olaj
  • bors
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • majoranna
A húst kiklopfoljuk,a nagyobb szeleteket félbe vágjuk,besózzuk.

A töltelékhez a zsömlét tejbe áztatjuk.A gombát megtisztítjuk ,felszeleteljük.

A bacont kockára vágjuk és megpirítjuk.Rátesszük az apróra vágott vöröshagyma felét,a gombát, picit sózzuk és megpároljuk a gombát.A ragut kicsit kihűtjük,belekeverjük a kinyomott zsömlét, a nyers és a kockára vágott tojást,a fűszereket.Ezzel a töltelékkel megtöltjük a hústekercseket,feltekerjük és cérnával körbe kötjük.

A hagyma másik felét és az apróra vágott fokhagymát pici olajon megpárolunk,rátesszük a hústekercseket és kicsit megpirítjuk minden oldalukat.Felöntjük pici vízzel és puhára pároljuk.

Petrezselymes rizzsel és almakompóttal tálaltam.

Nincsenek megjegyzések: