2008. november 11., kedd

Máglyarakás


Volt hétvégéről néhány szelet szikadt kakaós kalácsom,és eszembe jutott milyen régen is volt már máglyarakás nálunk....

Hozzávalók:
  • 7-8 szelet szikkadt kalács
  • 4 egész tojás
  • 3 tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 4 dl tej
  • 7-8 db alma
  • pici fahéj
  • durvára tört dió
  • barack lekvár
  • 1 citrom
Az almát meghámozzuk,szeletekre vágjuk és a citrom kifacsart levével ,pici cukorral megszórva és fahéjjal ízesítve megpároljuk.
A tojások sárgáját habosra keverjük 7 dkg cukorral,majd összekeverjük a tejjel.

Egy tepsit kavajazunk,belefektetjük a kalácsokat és meglocsoljuk a tojásos,cukros tejjel.Nem baj ha nem szívja be egyszerre az összes tejet,majd sülés közben beszívja.Megszórjuk a durvára tört dióval, ráterítjük a párolt almát és 180 fokos sütőben 20 percig sütjük.

Közben a 7 tojásfehérjét a maradék cukorrral habosra keverjük.

20 perc sülés után a sütit kivesszük a sütőből,megkenjük az alma tetejét baracklekvárral és rákenjük a habot, és megszórjuk porcukorral.Mérsékeljük a sütőt kb 160-170 fpkra és még 10 percig sütjük.


Nincsenek megjegyzések: