2008. április 8., kedd

Házi túróskifli


lardy receptje az Nlc Sütik-képpel topicról
  • 60 dkg liszt,

  • 20 dkg zsiradék,

  • 4 dkg élesztő,

  • 4 dkg cukor,

  • 1 tojás

  • 1 dl tej,

  • csipet só, +1 tojás a kenéshez
Felfuttatjuk az élesztőt a cukorral elkevert tejben, elmorzsoljuk a vajat a liszttel, hozzáadjuk a felfutott élesztőt és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük amíg elkészül a túrótöltelék.

Töltelékhez:
  • 25 dkg túrót

  • 12 dkg cukorral

  • 1 dl tejföllel,

  • 5 dkg mazsolával,

  • 3 dkg búzadarával

  • 1 citrom reszelt héjával összekeverünk.
A tésztát 8 cipóra osztjuk, majd kerek lapokká nyújtjuk, és egyenként 8 cikkre vágjuk. Minden cikkre teszünk a töltelékből, feltekerjük, felvert tojással megkenjük. 180 fokos sütőben sütjük. Még melegen behintjük vaníliás cukorral. Ebből a mennyiségből 64 apró kiflink lesz. Nem érdemes kevesebbet készíteni, finom omlós.

Snöcy:

-én már csináltam úgy is,hogy a kész kifliket sütés előtt betettem a fagyasztóba,és csak késöbb sütöttem meg.Semmi baja nem történz,ugyan olyan finom lett mint volt.

Nincsenek megjegyzések: