2008. február 25., hétfő

Aranygaluska vanilia sodóval


  • 50 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 8 dkg cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 3 tojássárga
  • 8 dkg vaj
  • pici só
  • reszelt citromhéj

Az élesztőt a cukorral a tejben felfuttatom,beleöntöm a lisztbe az olvasztott vajat,a tojássárgákat és a felfutott élesztőt,citromhéjat,csipet sót.Jól kidagasztom,kb kétszeresére kelesztem.Evőkanállal galuskákat szaggatok,mindegyiket megmártom olvasztott vajba,és szorosan jénaiba vagy kuglófsütőbe teszem.Minden sort jól megszórok cukros darált dióval.A tetejére tészta sor kerüljön.Kelesztem még kb 30-40 percig,és előmelegített sütőben megsütöm.


Vanilia sodó

  • 1/2 l tej
  • 2 tojássárga
  • 5 dkg cukor1
  • 1 kávéskanál liszt
  • 1 csg vaniliás cukor
  • 1 dkg vaj

A tojássárgákat a cukrokkal habosra keverjü,belekeverjük a lisztet és 1 dl tejet.A többi tejet felforraljuk.Beleöntjük a tojásos cukrot,állandóan kevergetve forrásig főzzük.Bele keverjük a vajat.

Nincsenek megjegyzések: