2008. január 30., szerda

Vargabéles



  • kb fél csg cérnametélt

  • 4 db réteslap

  • 25 dkg túró

  • 2 tojás

  • 1 csg vaniliáscukor

  • 1 evőkanál tejföl

  • 10 dkg cukor

  • citromhéj
A cérnametéltet bő sós vízben megfőzzük.A tojásokat szétválasztjuk,a fehérjét kemény habbá verjük,a sárgáját a cukorral habosra keverjük.A sárgájához hozzá keverjük az áttört túrót,tejfölt,citromhéjat,belekeverjük a kihűlt,lecsöpögtetett cérnametéltet,és óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.

Egy tepsit kivajazunk,beleterítünk 2 réteslapot,ráöntjük a túrós tölteléket és befedjük a maradék réteslappal.Olajjal vékonyan megkennjük és előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük.

Nincsenek megjegyzések: